Α.Στο κλείσιμο της χρονιάς, κάνοντας τον απολογισμό, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη βοήθεια σας στις δράσεις, που ανέλαβε το σχολείο μας. Η πρώτη αφορούσε στο βάψιμο των αιθουσών από τους ίδιους τους μαθητές με την παραχώρηση των αναγκαίων από το Δήμο. Εδώ θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι υπήρξε στο σύλλογο διδασκόντων ο προβληματισμός για την πιθανή απώλεια κάποιων διδακτικών ωρών αλλά καταλήξαμε στην απόφαση να προχωρήσουμε και σε αυτή τη δράση, καθώς θεωρήσαμε ότι είναι σημαντικότερη η επανασύνδεση των μαθητών με το χώρο του σχολείου-μετά από δύο χρόνια πανδημίας- και η προώθηση του ομαδοσυνεργατικού πνεύματος. Πράγματι το αποτέλεσμα δικαίωσε την απόφαση του συλλόγου και οι μαθητές συμμετείχαν με χαρά και προθυμία. Η δεύτερη δράση αφορά στο πρόγραμμα Erasmus και την υποδοχή 67 προσκεκλημένων, μαθητών και καθηγητών, από τις χώρες συμμετοχής (Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία, Σερβία, Πορτογαλία). Η υποδοχή, η φιλοξενία και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψη τους ομολογουμένως ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα το σχολείο μας να λάβει επαινετικά σχόλια. Επιπλέον, αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται ανάλογη δράση στη Γερμανία με τη συμμετοχή 15 καθηγητών και μαθητών του σχολείου μας. Για όλα τα παραπάνω ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Νέας Σμύρνης -ΟΜΗΡΕΙΟ, απευθύνει ευχαριστίες στο Δήμο της πόλης μας και ιδιαίτερα στην κα Απέργη, που στάθηκε δίπλα μας σε αυτή τη διαδικασία.

Β.Επιπλέον κατά την διάρκεια  της σχολικής  χρονιας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η διαδικασία  μεντοριγκ, δηλαδή  συνεργασίας με το  ΕΚΠΑ σε επίπεδο μεταπτυχιακών  φοιτητών του.

Γ.Τέλος, συγχαίρουμε  τον μαθητή  μας  Βασίλη  Σοφικίτη  για την  κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου  στο παγκόσμιο μαθητικό  πρωτάθλημα.