Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν:

  1. Τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων από την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21,
  2. τα μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών από την εξάπλωση του ιού COVID-19, όπως αυτά καθορίζονται από τα πρωτόκολλα ενεργειών που εξέδωσε η πολιτεία με τα αρμόδια όργανά της,
  3. τις ειδικότερες συνθήκες που επικρατούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το σχολείο μας,

η σχολική μονάδα θα εφαρμόσει μια σειρά μέτρων για την λειτουργία της, κατά το τρέχων σχολικό έτος 2020-21.

Παρακαλούνται θερμά μαθητές/τριες, γονείς /κηδεμόνες και κοινό για την τήρηση των μέτρων, ώστε η εξυπηρέτηση τους να είναι ταχύτερη και ασφαλέστερη για όλους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Το γραφείο του σχολείου θα επικοινωνεί με το κοινό μόνο με ηλεκτρονική αλληλογραφία στο e-mail: 2lyknsmy@gmail.com

Στην παραπάνω διεύθυνση, θα υποβάλλονται τα αιτήματα και τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, e-mail, κινητό & σταθερό τηλέφωνο) των αιτούντων. Το γραφείο με την σειρά θα επιλαμβάνεται των θεμάτων και θα επικοινωνεί με το κοινό.

Εναλλακτικά μπορεί να επικοινωνεί στην τηλεφωνική γραμμή 210-9333713.

Παράδοση και παραλαβή εγγράφων θα γίνεται μόνο με ραντεβού.

Ο διευθυντής του σχολείου θα δέχεται, μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, κάθε Τετάρτη 10-12. Σε έκτακτες περιπτώσεις θα στέλνετε e-mail στο evogian@sch.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Η ενημέρωση για τις απουσίες θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο κηδεμόνας του μαθητή/τριας στην βάση δεδομένων του myschool.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε να επικαιροποιήσετε άμεσα τα στοιχεία που έχετε δηλώσει στο σχολείο, ως εξής:

Συμπληρώστε με τα ακριβή στοιχεία και υπογράψτε την υπεύθυνη δήλωση που θα φέρουν τα παιδιά για συμπλήρωση ή τυπώστε αυτή που θα βρείτε στο τέλος της σελίδας.

Η ακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων είναι σημαντική, κάθε μεταβολή τους πρέπει να δηλώνετε άμεσα στην σχολική μονάδα.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Όλοι οι μαθητές/τριες πρέπει να έχουν λογαριασμό στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο (Π.Σ.Δ). Η εγγραφή είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση δικτυακών μαθημάτων, όταν αυτή απαιτηθεί, στις περιπτώσεις που προβλέπουν οι σχετικές εγκύκλιοι του ΥΠΑΙΘ.

Η εγγραφή γίνεται https://register.sch.gr/students/ στην περίπτωση που έχει δημιουργηθεί λογαριασμός πρέπει να ελεγχθεί η λειτουργία του, δοκιμάζοντας την είσοδο στις υπηρεσίες για μαθητές στην σελίδα https://www.sch.gr/students.

Τα προβλήματα σύνδεσης με το Π.Σ.Δ παρακαλούμε να γνωστοποιούνται με e-mail στο 2lyknsmy@gmail.com, όπου ο υπεύθυνος θεμάτων δικτύου θα αναλαμβάνει την επίλυση τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Σύντομα θα εκδοθεί αναλυτικό πρόγραμμα και διαδικασία ενημέρωσης, αφού ολοκληρωθούν οι μετακινήσεις για συμπλήρωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και πάντα σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σχολεία του συγκροτήματος, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Επίσης θα ανακοινωθεί πρόγραμμα και διαδικασία ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

ΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Οι ειδικές υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, ζητάμε την συνδρομή των γονέων και κηδεμόνων για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας στο σχολείο και στο σπίτι:

  1. Φροντίζετε καθημερινά ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους την προστατευτική μάσκα. Το σχολείο δεν διαθέτει απόθεμα. Η μάσκες που διανεμήθηκαν στην αρχή επαναχρησιμοποιούνται εάν πλυθούν στους 60Ο.
  2. Η μάσκα είναι υποχρεωτική την ώρα του μαθήματος καθώς και στα διαλείμματα, όταν συνωστίζονται μεγάλες ομάδες παιδιών. Η μη χρήση μάσκα στο μάθημα συνεπάγεται απουσία και αποχώρηση του μαθητή από την τάξη μέχρι να βάλει μάσκα, οι συστάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα αυτό είναι αυστηρές.
  3. Όταν διαπιστώσετε ότι το παιδί είναι αδιάθετο πρέπει να το κρατήσετε στο σπίτι και να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει για το τι πρέπει να κάνετε. Παράλληλα ενημερώστε σε κάθε περίπτωση το σχολείο για τον λόγο που ο μαθητής/τρια έμεινε στο σπίτι.
  4. Σε περίπτωση κρούσματος ή κρουσμάτων υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο που εφαρμόζουν οι σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τους φορείς της δημόσιας υγείας. Η ενημέρωση για την λήψη μέτρων προφύλαξης, σε ανάλογες περιπτώσεις, γίνεται ατομικά όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα.
  5. Δεν χρειάζεται λοιπόν να δημιουργείται πανικός ή να ζητούνται περαιτέρω πληροφορίες. Ο σχεδιασμός των φορέων υγείας ακολουθείται κατά γράμμα και με ιδιαίτερη προσοχή. Συνεργαστείτε με τους υπευθύνους του σχολείου για την σωστή αντιμετώπιση των κινδύνων.
  6. Όταν στο σχολείο μαθητής/τρια διαπιστωθεί ότι εμφανίζει αδιαθεσία ακολουθείται η διαδικασία που έχουν υποδείξει οι αρμόδιοι φορείς υγείας. Ο μαθητής/τρια κρατείται σε ειδικό χώρο, θερμομετρείται και ειδοποιούνται οι γονείς. Από τους υπευθύνους δίνονται οδηγίες στους γονείς που παραλαμβάνουν τον μαθητή/τρια για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
  7. Κάντε αυστηρές συστάσεις στα παιδιά να μην βγαίνουν από το σχολείο κατά την διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος. Το σχολείο δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την τήρηση των μέτρων έξω από την σχολική μονάδα. Με παλαιότερη απόφαση των διευθυντών των 4 σχολείων του συγκροτήματος η εξωτερική πόρτα θα κλείνει από 09.00 – 12.30. Κάθε είσοδος ή έξοδος στο διάστημα αυτό θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το γραφείο κάθε σχολείου, το οποίο θα αναλαμβάνει την διαδικασία.
  8. Το σχολείο δεν φέρει την ευθύνη για περιστατικά που θα συμβούν σε περιόδους που δεν δύναται να ελέγξει τους χώρους του. Δηλαδή εκτός του ωρολογίου προγράμματος ή όταν παρακωλύεται η λειτουργία του. Θερμή παράκληση για την συνεργασία σας

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ (PDF)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΗ (DOC)